Burkolat terv

hívás

Látványos burkolat készítéshez burkolat tervre van szükség!
Burkolat terv
Az apró részletekben rejlik a szépség!

Apró részletekben rejlik a titok!
Burkolás munkák esetén is igaz ez a mondás. A burkolat minden egyes részlete tükrözi a burkoló mester hozzáállását, felkészültségét, esztétikai érzékét. Amikor minden részlet egyben van, amikor nincsen hiány érzetünk mikor ránézünk egy elkészült burkolatra, csak akkor lehet elégedett munkájával egy igazán precíz burkoló !!!
Ahhoz hogy ilyen sikeres burkolás készüljön szükség van a burkolat részleteinek megtervezésére. Burkolat helyes kiosztása létfontosságú, ezért most a burkolatterv, a burkolás tervezés az amit górcső alá veszek!

alapozás

Burkolás terv


1. Burkolás terv saját elképzelések

A burkolat kiválasztásához saját elképzelések kellenek. Ilyenkor jól jönnek a különféle burkolás ötletek.
A burkolatok piaci választéka óriási, így alaposan fel kell készülni a lehetőségekből. Egyre könnyebben hozzáférhető a különféle gyártók tervező programjai is, amely megkönnyíti az elképzelések látványvilágának megmutatását.
A burkolat tervezés függvénye a leendő burkoló lapok, padló lapok. Burkolat választáskor a szépség mellett azt is szem előtt kell tartani, hogyan lehet megvalósítani a burkolás munkákat úgy, hogy az a legesztétikusabb képet mutasson.
A burkolat látványterv épp ebben ad nagy segítséget. Segítségével még idejében felmérhető, hogy valóban megfelelő-e, amit kiválasztottunk.

2. Burkolás terv kivitelezés megvalósítás

Burkolat terv segítségével elkerülhető a burkolás kivitelezésekor azok az esztétikai hibák, amelyek miatt nem érezhetjük hibátlannak a burkoló megvalósítást.
Azokra a vékony csempe csíkokra gondolok, amelyek látványa a burkolás összképét meglehetősen lerontják.
Egy rosszul igazított csempekiosztást (sokszor tudat alatt) épp olyan hibának érzékeljük, ami miatt nem érezhetjük teljesen jól elkészítettnek a burkoló munkát. Az egész lapok látványa sugallja az egységet, így az oldalfalhoz, kád pereméhez közel eső vékony csempecsíkok, az épített polcok burkolatait elválasztó fugák, amik úgyszintén vékony csíkokat eredményeznek, elrontják az összképet.

Nem elegendő a boltban vagy úgynevezett szakértő által készített látványtervre hagyatkozni. A burkolat kiosztásakor a helyszínen kell meggyőződni a burkolás megkezdésekor, hogyan valósítható meg a burkolat terv által diktált elképzelések. Sokszor történik meg, hogy az apró részletek elkerülik a tervező figyelmét!

Általában egy adott falszakaszon a burkoló lapok szimmetrikus kiosztása a nyerő, ám ettől sok esetben el kell térni. A kitalált burkolás minták is befolyással vannak a burkolat kiosztásra, épp úgy mint egy kiugró fal sarka, vagy egy beépített wc szélessége, stb. A burkolat terv természetesen nem vehet figyelembe minden berendezést, falszakaszt egyszerre. Mégis a burkolat tervezés lényege abban áll, hogy a lehető legközelebb kerüljön a burkolás megvalósítása ahhoz a látványhoz, amit szeretnénk.

Burkolat terv készítésekor kellenek a kompromisszumok. Burkolás előtt el kell dönteni a fontossági sorrendet, a leglátványosabb helyeket prioritásként kezelve szem előtt tartva azt, hogy az egész burkoló lapok a folytonosságot, míg a vágott burkoló lapok a tagoltságot, egység megrontását hozhatják magukkal.

Látványos burkolat készítéshez burkolat tervre van szükség!
Az apró részletekben rejlik a szépség!


Köszönjük a figyelmét!