Lépcső burkolás

hívás

Lépcső burkolás, igényes lépcső burkolat készítés Budapest és környékén!


1 / 5
íves lépcső betonból
2 / 5
beton lépcső
3 / 5
klinker lépcső burkolás
4 / 5
lépcső klinker burkolat
5 / 5
lépcső hidegburkolás
íves lépcső betonból
beton lépcső
klinker lépcső burkolás
lépcső klinker burkolat
lépcső hidegburkolás

A lépcső burkolás igénybevétele miatt, csak alapos burkoló munka kivitelezéssel előzhető meg a lépcső burkolat sérülése. Letöredezett lépcső burkolat, kopogó lépcsőlapok bosszúságot okoznak!
Még a lépcső élvédő elhelyezésénél is fokozott figyelem kell ahhoz, hogy tartós és esztétikus lépcső burkolás készülhessen.


Lépcső burkolás, lépcső burkolat készítés

A lépcső burkolás belső, külső térben egyaránt fokozott igénybevételnek van kitéve.
Amellett, hogy csúszásgátló lépcső burkoló lapokra van szükség, sok más lépcső burkolás során alkalmazott burkolás technikára is szükség van a tartós és esztétikus lépcső burkolás kivitelezéséhez.

Minden burkolás a jó alapoknál kezdődik, így a lépcső burkolás alkalmával sem mehetek el a kőműves trehány munkái mellett.
A lépcsőbeton elkészítése felkészült kőműves munkáját igényli.
A lépcső kiosztások hasra ütésszerű bejelölése, a stabilitásban elégtelen lépcső zsaluzat hozzájárul a lépcső beton deformálódásához, amit utólag csak költséges módon lehet pótolni.

A lépcső burkolás megkezdése előtt a lépcső beton hibákat javítani kell. Majd a lépcső burkolás során végig be kell tartani a legfőbb szabályt, üregmentes burkolás.

Nem keletkezhet a lépcső burkolat lapok alatt üreg,
mert az üreges ragasztás lépcső laptöréshez, külsőtérben pedig felfagyáshoz vezet. Különös gonddal kell a lépcső burkolás alkalmával a lépcső burkolatot ragasztani. A lépcső homlokfal lapjai alatt is teljes burkoló ragasztóanyag feltöltésre van szükség.

lépcső üregmentes ragasztása
lépcső élvédő elhelyezése
lépcső ragasztás feltöltés

Ez a burkoló ragasztó feltöltés a lépcső burkolat letörés megakadályozásán kívűl biztosítja, a lépcső burkolat élvédő mozdulatlanságát is.

A lépcső burkolat élvédőket úgy kell elhelyezni hogy minimálisan 2mm rés maradjon a lépcső burkolat és az élvédő között, egyenletesen mindenhol.
Erre azért van szükség, mert a lépcső fuga csak minimum ilyen résben képes tartósan megmaradni. Nekitolni a lépcső burkolat lapoknak azért nem szabad, mert külső térben az így elhelyezett lépcső burkolat élvédő mentén beszivárog a csapadék a lépcső burkolás alá, ami lépcső burkolat felfagyását eredményezi.

élvédő és lépcsőlap között rés

A lépcső burkolás során folyamatosan ellenőrizni kell a lépcső burkolat lejtésének meglétét is.
Lejtés nélkül balesetveszély és még a lépcső felfagyás veszélye is fenyeget!

lépcső vízszites tartása
lépcső lejtés készítés

A lépcső burkolás fugázása igazi kihívás a burkoló szakember számra, mivel a lépcső burkolás hajlataiban egyenletes vastagságú, esztétikus és tartós fugát nehéz kialakítani.
Speciális fugalehúzó szerszám segítségével azonban mindenhol egyenletes fuga készíthető.

lépcső fuga kialakítás

A lépcső burkolás sor tartására is oda kell a lépcső burkoló munkák során figyelni.
A lépcső fugáknak egymás alatt kell nyíl egyenesen futniuk.

lépcső sorok tartása

Így készíthető szép és tartós lépcső burkolás!

lépcső burkoló munkák
lépcső burkolás

Köszönjük a figyelmét!