• Fürdőszoba mosdó építés


 • Mosdó építés
 • mosdó építés   polc és mosdó pult

  Fürdőszoba épített mosdó képek nagyíthatók!

 • A fürdőszoba mosdó építés újra reneszánszát éli, amin egy cseppet sem csodálkozom. Minden szempontból jobb, ha épített mosdó van a fürdőszobában. Nics olyan mosdópult alakzat, amit ne lehetne megépíteni. A mosdó építés alkalmával teljes mértékben a fürdőszoba adottságaihoz igazítható az épített mosdó bútor, legoptimálisabb helykihasználást biztosítva. Épített mosdó bútor tartóssága felülmúlhatatlan, ráadásul a mosdó építés során használt anyagok jól kombinálhatók és remekül harmonizálhatók a fürdőszoba burkolathoz. Így az épített mosdó megjelenése is jóval felül múlja a lapszerelt mosdóét. A fürdőszoba mosdó építés munkadíja, és a mosdóba beépített anyagok ára együttesen sem haladja meg, a hasonló nagyságú, kinézetű bútorlapból készített mosdó árát.

 • Fürdőszoba épített mosdó

  Épített mosdó előnyei miatt egyre többször esik választás a mosdó építésre. A legkisebb fürdőszoba is alkalmas épített mosdó elhelyezésére, mivel az épített mosdó helyigénye rendkívül jól csökkenthető. Mosdó építés során, maximálisan figyelembe lehet venni a fürdőszoba adottságait, így a kis alapterületű fürdőszoba sem lehet akadály. Mindössze helytakarékos mosdó építés mellett kell dönteni. Ilyen esetben a mosdó tál foglalja a legtöbb helyet.

  mosdó készítés kis helyen

  Akár egy parányi wc helységbe is készülhet épített mosdó:

    kicsi mosdó

  Ezek a kisebb méretű épített mosdó bútorok is a rendelkezésre álló helyet használják ki úgy, hogy közben megjelenésükkel emelik a helység kinézetét. Sokszor hallom, hogy kérdésként merül fel elfér-e egyáltalán az épített mosdó? Határozottan igen! Nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy maradandó mosdó bútorunk legyen! Az előbbi épített mosdó képek is jól illusztrálják ezt.

  Ezen a mosdó építés és burkoló oldalon a mosdó építés menetével ismerkedhet meg. Végigvezetem a mosdó építés fázisain. Épített mosdó képek segítségével pedig még átláthatóbbá teszem a szemet vonzó belsőépítészeti alkotást.

  spórolás burkoló ötletekFürdőszoba mosdó építés

  Különféle építőelemek segítségével gyorsan elkészíthető az épített mosdó. Mivel a mosdó építés során felhasznált anyagok jól alakíthatóak, bármilyen méretű, alakzatú épített mosdót elkészíthetünk. Ezért bátran használhatjuk fantáziánkat, keresgélhetünk épített mosdó ötletek között.

  Némelyik mosdó építés módszer már az építés kezdetekor stabilnak ígérkezik, de olyan mosdó építés módszer is van, amikor a végső szilárdságot az épített mosdó vázra ragasztott burkoló lapok elhelyezése után nyeri el.
  Először a stabilabb megjelenést mutató mosdó építés módszerét mutatom be.

  Fürdőszoba mosdó építés ytong falazó elemekkel:

  Ahhoz hogy eldönthessük milyen építőanyaggal készüljön az épített mosdó, teljes képet kell kapni a leendő épített mosdó felöl, vagyis alapos tervezés kell hogy megelőzze, a mosdó építés munkálatait. Az ytong fűrésszel könnyen megmunkálható építőanyag. Mosdó építés során a megjelenéstől függően 5-7,5-10cm vastagságú építő válaszfal lapokkal dolgozunk. Könnyebb úgy készíteni épített mosdót, hogy már a mögötte és alatta takarásban lévő fürdőszoba burkolás munkálatai a fugázás kivitelével megvannak. Nem kell a fürdőszoba burkolás alkalmával az épített mosdó lábakat kerülgetni. Mivel az épített mosdópult homloklapja rendszerint valamilyen díszes burkolatot kap (mozaik, bordűr), ami később a fürdőszoba többi burkolatában is megjelenik, ezért a mosdó építés magasságát pontosan beállíthatjuk, ha a környező fürdőszoba burkolat elkészült.
  A mosdó építés első fázisában elkészülnek az épített mosó tartó lábak, melyhez általában az 5cm-es ytongot használunk. épített mosdó lábak mennyiségét csökkenthetjük, ha a fürdőszoba meglévő falát használjuk a mosdó pult támasztójának. Épített mosdó lábak közötti távolság tág határok közt változtatható, de mindig mérlegelni kell az épített mosdópult stabilitását is. Az épített mosdó lábak áthidalásának stabilitásra használhatunk betonvasat, mely átmérőjének növelésével növelhető az áthidalni kívánt épített mosdó lábak távolsága is.

  mosdó ytogból mosdó vasalat

  Az épített mosdó ívek kialakításához érdemes szabásmintát papírból kivágni. Segítségével az épített polcok és az épített mosdó munkapult is egyforma íveket kaphat.

  mosdó építés ytong váz mosdó ytong készítés

  Amikor kész van az épített mosdó váz, kezdődhet a mosdó burkolás. Előnyös, ha az épített mosdópult burkolat aljzat burkoló lapokkal készül, mivel kopásállósága (karcolódás) erősebb a fürdőszoba oldalfal burkolatáénál. A burkoló lap élek találkozásainak takarására használhatunk élvédőt, de ki is válthatjuk azt a burkoló lapok gércsiszolásával:

  gércsiszolt burkoló lapok burkolat kialakítás gércsiszolással

  Az épített mosdó burkolás után ajtókat (üveg-fa) lehet felszereli kivető pánt segítségével. Mivel a kivető pánt apró, fához való csavarokkal rögzíthető, ezért az épített mosdó csempét megfúrva megfelelő méretű fa tiplit kell beragasztani. Az ajtó kivető pánt így már megfelelően rögzíthető.

  Fürdőszoba mosdó építés ytong falazó elemekkel, és gránit munkapult segítségével:

  Ennél a mosdó építés módszernél, az épített mosdó munkapultja gránit lapból van.

  egybefüggő gránit munkalap
  épített mosdó kép

  A többi mosdó elem épített jellege megmarad. Azonban további variációkat is elkészíthetünk. Az elkészített épített mosdó lábak közti nyílásába lapszerelt bútort helyezünk:


  két féle anyag a mosdó építés során
  épített mosdó kép

  Fürdőszoba mosdó építés ytong falazó elemekkel és építő lemez segítségével

  Ennél a mosdó építés módszernél a mosdó lábak anyaga ytong, míg a munkapult anyaga, építő lemez. Az építő lemez (pl:wedi, schlüter, botact), mely egyfajta polisztirol lap, műgyantát tartalmazó habarcsba ágyazott üvegszövettel olyan stabil felületet ad a burkoló lapoknak, hogy akár nagyobb távolságok is áthidalhatók vele alátámasztás nélkül. Kisebb áthidalásnál helyettesíthető az építő lemez jóval olcsóbb xps lemezzel is. Megfelelő burkoló ragasztóval az xps felületére is ragaszthatunk burkolatot. A mosdó munkapult kiszabása egyszerű szikével megoldható.

  mosdópult építő lemezzel építőlemez alkalmassága mosdó építés polcokkal mosdó építés 2 mosdó építés 3 épített mosdó 3
  mosdó építés képek

  Fürdőszoba mosdó építés, építő lemez segítségével

  Legegyszerűbben két meglévő fal közé készíthető épített mosdó:

  wedi lemezzel épített mosdó falak közé épített mosdó
  mosdó építés képek

  Az építő lemezek olyan jól alakíthatók, hogy fantáziát meglódítva készíthetünk épített mosdót:

  mosdók építése épített mosdók készítése mosdó építés hajlított lábakkal épített mosdó hajlított lábakkal
  mosdó építés képek

  Bonyolultabb alakzatokhoz nélkülözhetetlen elem az építő lemez. Alkalmazásával gyorsan kivitelezhetők az épített mosdók:


  két mosdótálas éredekes formák alakíthatók mosdó formák mosdó építés két állásos
  mosdó építés képek

  Fürdőszoba burkolás, fürdőszobák burkoló munkái:


  Fürdőszoba burkoló munkák, igényes fürdőszoba burkolás olyan minőségben, ahogy azt Ön is szeretné! • Szolgáltatási terület:

  Budapest, 1.kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület, 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22. kerület 23. kerület kerület. Buda, Pest, Budapesten
  Megyék: Pest megye, és környéke
  Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Bicske, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Dömsöd, Ecser, Ercsi, Etyek, Felsőpakony, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Herceghalom, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Nagykovácsi, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Ráckeve, Remeteszőlős, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Velence, Zsámbék

  (0670) 592 7675


 • Az épített mosdó burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A mosdó építés burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!