• Burkolás szakmai összefüggései


 • Burkoló munka során a tartós burkolat épp olyan fontos követelmény, mint az ami azonnal a szemünk elé tárul, amikor elkészül egy burkolás. Minden szempontból sikeres burkolat készítéshez nélkülözhetetlen a burkoló szakma ismerete és egyben annak precíz, lelkiismeretes alkalmazása. Minden egyes burkoló munka fázis tökéletes kivitelezése garantálja az elégedetséget. Ezen a burkoló oldalon Ön elé tárom a burkolás munkafázisainak összefüggéseit. 

 • burkoló szakma irányelvei Burkolás szakmai ABC:

 • felülelet előkészítés

  Alapozás burkolás előtt

  Igényes burkoló, precí­z fürdőszoba, terasz, lépcső burkolás!A beton felületére kapaszkodik a burkolatragasztó, ezért ennek a felületnek, megfelelően szilárdnak kell lennie ahhoz, hogy tartós burkolás készülhessen. A burkolat ragasztó a beton, vagy oldalafalon a vakolat felső mikron rétegéhez köt hozzá, így ha a hordózó réteget mélységében is megerősítjük fokozhatjuk a burkoló ragasztó tapadásának mértékét. Különféle alapozók állnak rendelkezésre, így még a legporlósabb beton sem akadály a burkolás megkezdéséhez. Ismerkedjen meg a különféle alapozók burkolás előtti alkalmazásának hasznosságával, az alapozás fontosságával!

 • önterülő aljzatkiegyenlítés

  Kiegyenlítés burkolás előtt

  Igényes burkoló, precí­z fürdőszoba burkolás!A burkolat ragasztáshoz legálltalánosabban a vékonyágyas ragasztókat alkalmazzuk. Tíz mm-es fogas ragasztó lehúzóval a burkoló lapok elhelyezése után a ragasztóágy vastagság 3mm lesz. Így hibás az az elterjedt nézet, miszerint, a 3mm-nél nagyobb felületi egyenetlenségekkel, hibákkal kell csak foglalkozni. Hozzá nem értésről ad tanúságot mikor azt hallani, hogy nagyobb fogas lehúzóval kell dolgozni. De, hisz a végső burkoló  ragasztó vastagság három milliméter!!!
  Precíz burkoló munkát csak sík felületre lehet elkészíteni!
  Burkoló munka előtti kiegyenlítésre, felététlenül szükség van!
  Ha a köműves, vagy a aljzatbetonozó csapat pontatlan munkát végzett, szükséges a felület utólagos egyenlítése. Ismerje meg a kiegyenlítés módszereit, és fontosságát!

 • burkolat kiosztás tervezés

  Burkolatterv készítése

  Igényes burkoló, precí­z fürdőszoba burkolás, lépcső és terasz burkoló munkák!Burkoló munka kezdő fázisához tartozik az alaposan átgondolt burkolat rakási terv. A burkolat kiosztásnál alapvetően szimmetriára kell törekedni. Ezzel mindkét irányban a sarkokban egyenletes vágási szélesség lesz. Persze ettől eltérő módon, sok más figyelembe vételével is kiosztható egy burkolat, csak az a fontos, hogy a kiinduló pontokat mindig egyeztessük a tulajdonossal. Tudja meg mik azok amiket célszerű figyelembe  venni  kiinduló pomtok meghatározásánál! Ismerje meg a burkolatterv készítésének fontosságát!

 • csempe élek kialakítása csiszolással

  Burkolat ragasztás

  Igényes burkoló, precí­z fürdőszoba burkolás!A burkoló lapok ragasztásának minősége meghatározza a burkolat élettartamát. A ragasztó anyag választás, sok más közbenső körülmények és a ragasztás burkolás technikája is kihatással van a burkolat tartósságára. Tudjon meg többet a burkolat ragasztást befolyásoló  tényezőkről!

 • csempe szintezés

  Burkolat, csempe szintezés

  Igényes burkoló, precí­z lépcső burkolás!Az újonnan elkészített burkolat felső síkjának egyenetlensége esztétikai burkolás hiba. Burkolat síkjából kiálló burkoló lapok a burkolás előkészítés hiányosságáról, a burkoló felületes munka végzéséről, vagy épp a burkoló lapok görbeségéről tanuskodnak. Azoknak akik biztosra szeretnének menni e hibák elkerülésében, kapható csempe szintező, burkolat szintező rendszer. Ez olyan segéd eszközt takar, amely biztosítja a burkoló lapok felszinének síkba hozatalát. Rendkívűl hasznos eszköz. Használatával lenyügöző precízitással lehet burkolatot készíteni. Tudjon meg többet Ön is a burkolat szintezés mesteri módszeréről!    

 • dilatacio

  Dilatálás

  Igényes burkoló, precí­z burkolás!A dilatáció egy olyan rugalmas anyaggal feltöltött rést takar, amelyik biztosítja a beton és a rajta lévő burkolat tágulásából, zsugorodásából származó, sérülés mentes mozgást. Nagy felületek burkolatainál, mint például egy nagyobb nappali aljzatán, senki sem lát szívesen a burkolat egységét megrontó dilatációs csíkot. Ezzekl ellentétben a készítés szempontjából a "nagykönyv szerint" meglepően kicsi mezőkre kell felosztani a nagyobb felületeket. De vajon mit kell tenni azért, hogy a felhasználó és a készítő szempontjai is találkozzanak?  Erről a dilemmáról és a gyakorlatban szerzett tapasztalatokról  olvashat a dilatáció oldalamon!

 • burkolat váltó

  Burkolatváltás

  Igényes burkoló, precí­z burkolás!Egy adott felületen anyagában többféle burkolat is megjelenhet. Ráadásul az egymás melletti burkolat vastagság is különbözhet. A burkolat átmenetek illetve a burkolat szintkülönbségek áthidalására burkolat váltó profilt kell beépíteni. Összeszedtem oldalamra azokat az információkat, amelyek nélkülözhetetlenek burkolat váltás  kialakításakor.

 • fuga készítés

  Fugázás

  Igényes burkoló, precí­z burkolás!A burkolat készítés egyik befejező burkoló munkafázisa a burkolat fugázás. Sokféle egymástól eltérő anyagok állnak rendelkezésre erre a célra. A fuga készítés épp oly precíz szakmai tudást igényel, mint a burkolat készítés más fázisai. Az elkészített fuga nem lehet túlságosan mély, mert elcsúfítja az amúgy szépen elkészített burkoló munkát. Tudni kell bánni a fugával de nem csak esztétikai megfontolásból. A fuga sűrűsége meghatározza a végső szilárdságát is. A burkolat fuga hibák zöme a túl higított fuga miatt keletkezik, ezért az elkerülés végett be kell tartani a gyártók ajánlását. Mindent a mit tudni érdemes a fugáról, a fugázás műveletéről megtalálható ha ellátogat ezzel foglalkozó weboldalamra. 

 • szilikon fugázás

  Szilikon fuga készítés

  Igényes burkoló, precí­z burkolás!A szilikon alapanyagból készített fuga rugalmas és vízzáró tulajdonságokkal rendelkezik. Számtalan hely van a burkolat készítés folyamán, ahol ezekre a tulajdonságokra nagy szükség van. Például a fürdőszoba víz behatolás elleni védelme, az aljzatok és kisérő lábazatok rugalmas de tömör csatlakozást kívánnak. A szilikon fuga készítés hasznosságáról győződehet meg erről szóló weboldalamon. • csövek eltakarása fürdőszobában

  Tartós burkolat készítés alapjai

  Igényes burkoló, precí­z burkolás!Ha már oly rengeteget költünk a burkolatokra, akkor joggal elvárható hogy hosszútávon is élvezhessük szépségét. A tartós burkolathoz megfelelő burkoló alapanyagokat kell beépíteni és gondos burkoló munkát kell végezni. Tudjon többet arról, hogy mik kellenek a tartós burkolat készítéshez! • üreg nélküli burkolat ragasztás

  Üregmentes ragasztás

  Igényes burkoló, precí­z burkolás!A terasz burkolat felfagyás a burkoló munka megítélésének legnagyobb réme. Egyértelmű a felelősség, ha a burkolat felválik az aljzatról. Az kellemetlen bosszúságokat elkerülhetjük amennyiben helyes burkolás módszerekkel és megfelelő alapanyagokkal készül a burkolat. A burkolat tartósságát az üregmentes ragasztás biztosítja leginkább. Mit jelent ez a gyakorlatban? • Precí­z fürdőszoba felújítás, burkolás, terasz burkolás, lépcső burkolás, épí­tett zuhanyzó és mosdó Budapest és környékén!

 • Precí­z burkoló, burkolás, burkolat munkák Budapest és környékén!

  vizsgálatBurkoló munkák, igényes burkolás kivitelezés olyan minőségben, ahogy azt Ön is szeretné!

 • Szolgáltatási terület:

  Budapest, 1.kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület, 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22. kerület 23. kerület kerület. Buda, Pest, Budapesten
  Megyék: Pest megye, és környéke
  Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Bicske, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Dömsöd, Ecser, Ercsi, Etyek, Felsőpakony, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Herceghalom, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Nagykovácsi, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Ráckeve, Remeteszőlős, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Velence, Zsámbék

  (0670) 592 7675 • A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!