Lépcső burkolás


A lépcső burkolás igénybevétele miatt, csak alapos burkoló munka kivitelezéssel előzhető meg a lépcső burkolat sérülése. Letöredezett lépcső burkolat, kopogó lépcsőlapok bosszúságot okoznak. Még a lépcső élvédő elhelyezésénél is fokozott figyelem kell ahhoz, hogy tartós és esztétikus lépcső burkolás készülhessen.   

klinker burkoló munkák
íves lépcső betonból lépcső burkolat klinker lépcső készítés hidegburkolás lépcső 
Lépcső burkolás képek nagyíthatók!

Lépcső burkolás, lépcső burkolat készítés

A lépcső burkolás belső, külső térben egyaránt fokozott igénybevételnek van kitéve. Amellett hogy csúszásgátló lépcső burkoló lapokra van szükség, sok más lépcső burkolás során alkalmazott burkolás technikára is szükség van a tartós és esztétikus lépcső burkolás kivitelezéséhez.

Minden burkolás a jó alapoknál kezdődik, így a lépcső burkolás alkalmával sem mehetek el a kőműves trehány munkái mellett. A lépcsőbeton elkészítése felkészült kőműves munkáját igényli. A lépcső kiosztások hasra ütésszerű bejelölése, a stabilitásban elégtelen lépcső zsaluzat hozzájárul a lépcső beton deformálódásához, amit utólag csak költséges módon lehet pótolni.

A lépcső burkolás megkezdése előtt a lépcső beton hibákat javítani kell. Majd a lépcső burkolás során végig be kell tartani a legfőbb szabályt, üregmentes burkolás.

Nem keletkezhet a lépcső burkolat lapok alatt üreg, mert az üreges ragasztás lépcső laptöréshez, külsőtérben pedig felfagyáshoz vezet. Különös gonddal kell a lépcső burkolás alkalmával a lépcső burkolatot ragasztani. A lépcső homlokfal lapjai alatt is teljes burkoló ragasztóanyag feltöltésre van szükség.

ragasztás technika élvédő tömör elhelyezés ragasztás

Ez a burkoló ragasztó feltöltés a lépcső burkolat letörés megakadályozásán kívűl biztosítja, a lépcső burkolat élvédő mozdulatlanságát is.

A lépcső burkolat élvédőket úgy kell elhelyezni hogy minimálisan 2mm rés maradjon  a lépcső burkolat és az élvédő között, egyenletesen mindenhol. Erre azért van szükség, mert a lépcső fuga csak minimum ilyen résben képes tartósan megmaradni. Nekitolni a lépcső burkolat lapoknak azért nem szabad, mert külső térben az így elhelyezett lépcső burkolat élvédő mentén beszivárog a csapadék a lépcső burkolás alá, ami lépcső burkolat felfagyását eredményezi.

helyes lépcsővédelem

A lépcső burkolás során folyamatosan ellenőrizni kell a lépcső burkolat lejtésének meglétét is.
Lejtés nélkül balesetveszély és még a lépcső felfagyás veszélye is fenyeget.

lépcső vízszites tartása lépcső lejtés ellenőrzése

A lépcső burkolás fugázása igazi kihívás a burkoló szakember számra, mivel a lépcső burkolás hajlataiban egyenletes vastagságú, esztétikus és tartós fugát nehéz kialakítani. Speciális fugalehúzó szerszám segítségével azonban mindenhol egyenletes fuga készíthető.

esztétikus lépcső fuga

A lépcső burkolás sor tartására is oda kell a lépcső burkoló munkák során figyelni.
A lépcső fugáknak egymás alatt kell nyíl egyenesen futniuk.

függőleges lépcsősorok

Így készíthető szép és tartós lépcső burkolás!

lépcső burkoló munkák lépcső burkolás

Lépcső burkolás, igényes lépcső burkolat készítés Budapest és környékén!  


  • Szolgáltatási terület:

    Budapest, 1.kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület, 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22. kerület 23. kerület kerület. Buda, Pest, Budapesten
    Megyék: Pest megye, és környéke
    Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Bicske, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Dömsöd, Ecser, Ercsi, Etyek, Felsőpakony, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Herceghalom, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Nagykovácsi, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Ráckeve, Remeteszőlős, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Velence, Zsámbék

    (0670) 592 7675


  • A lépcső burkolás oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A lépcső burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!